Home
 
Onderzoek
 
Advies
 
Training
 
Media
 
Contact
 

Carrièreplanning

Als u alles uit uw loopbaan wilt halen wat erin zit, is het belangrijk dat u aan carrièreplanning doet. Of u nu zelfstandig ondernemer bent of bij een groot bedrijf werkt, u moet altijd enigszins een idee hebben welke kant u met uw carrière op wilt.
Je kunt twijfelen over een volgende stap in je carrière? Ga niet in het wilde weg solliciteren, maar bedenk: wat voor werk zou je het allerliefste doen?
We ondersteunen u bij uw eigen onderzoek en ontdekking wat voor werk u echt wil doen.


Coaching en begeleiding

Coaching en begeleiding zijn twee ondersteuningsvormen van teams en individuen zowel op de werkplek als buiten het werk. Het is gericht op de ontwikkeling van kwaliteiten en vaardigheden van de individuen en teamleden. Een soort 'training on the job' dus. De coach begeleidt het individu of het team in de dagelijkse praktijk bij de vraag hoe een specifieke situatie of vraagstuk aan te pakken.

Door middel van persoonlijk coachingstraject stimuleren wij het individu bij het richting geven aan de eigen loopbaan en eigen ontwikkeling:

  • Het ontwikkelen van een bewust realistisch zelfbeeld
  • Het creëren van inzicht in de eigen kernkwaliteiten, valkuilen en te ontwikkelen mogelijkheden
  • Het 'ontdekken' van persoonlijke drijfveren, affiniteiten en richtinggevende persoonlijke waarden
  • Het formuleren van een persoonlijke missie, gebaseerd op expliciete doelen in leven en werk
  • Het kunnen nemen van eigen verantwoordelijkheid voor loopbaankeuzes en persoonlijke ontwikkeling
  • Het opstellen van een persoonlijk carrière- en ontwikkelingsplan dat de visie van de deelnemer op de gewenste loopbaankoers beschrijft evenals de noodzakelijke stappen om deze te kunnen realiseren.


Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling staat in het teken van authenticiteit en persoonlijke missie: wie ben ik,  wat wil ik en wat kan ik?
Hoe kunnen we ontdekken wie we werkelijk zijn en welke verlangens er diep van binnen in ons leven? En als je dit weet, hoe zorg je er dan voor dat je daadwerkelijk in je kracht komt en de juiste keuzes maakt? Met behulp van interactieve werkvormen gaan we aan de slag om onze bronnen van inspiratie te vinden en te ontdekken waar onze creatieve kracht ligt.


Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling is een brug naar een vernieuwende organisatie en is méér dan de optelsom van individuele veranderingen. Organisaties veranderen wanneer mensen veranderen. Daarom richten wij ons op de mogelijkheden tot het genereren van het veranderingsvermogen van mensen in de organisatie. Echter: veranderen in het perspectief van organisatieontwikkeling is méér dan de optelsom van individuele veranderingen. Bij organisatieontwikkeling gaat het om de kunst een collectief leerproces vorm te geven dat leidt tot verandering van organisatiegedrag en daarmee tot ontwikkeling van de organisatie. Echte verandering en ontwikkeling komt van binnenuit: dat is ook de reden waarom wij graag bij organisatieontwikkeling in co-makership met onze opdrachtgevers samenwerken. Organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand.


Diversiteitmanagement

Diversiteit omvat veel meer dan etnische kenmerken. Het managen van diversiteit houdt in dat je als organisatie de verschillende kwaliteiten van alle soorten medewerkers zo goed mogelijk benut. Het gaat daarmee verder dan het bieden van gelijke kansen voor verschillende medewerkers. De werkelijke uitdaging is het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin iedereen zich vrij voelt zichzelf te uiten, te ontwikkelen en te zijn. Als Clavis Consulting leggen we een sterke nadruk op diversiteitmanagement en geven support aan organisaties met het inbedden van diversiteitmanagement in hun processen, instrumenten en communicatie. Zo helpen we het managen van diversiteit te positioneren als iets waar medewerkers de waarde voor zichzelf van inzien.


Leiderschapsontwikkeling

Zijn uw managers de rolmodellen voor hun medewerkers? Hoe goed zijn uw managers toegerust voor de toekomst? Zijn uw managers in staat veranderingen succesvol te realiseren? Wat is het meest kritisch aan leiderschap in uw organisatie? We ondersteunen uw manier van leidinggeven op individueel, team en organisatieniveau.

Hoe zetten we waarden om in gedreven leiderschap en wat betekent dat voor verschillende gemeenschappen in de praktijk?

Wij willen een nieuwe insteek voor leiderschap waar onze samenleving zich gezamenlijk aan houdt. Het gaat om een nieuwe code dat niet van boven wordt opgelegd en angstvallig wordt beheerst,  maar gedragen en gewenst door een ieder, hoog tot laag, in de samenleving. Saamhorigheid, vertrouwen, zingeving en liefde/mededogen komen daarbij scherp aan bod en er ontstaat herkenning van waarden en drijfveren. Dat geeft motivatie en éénheid. Bovendien is dit aantrekkelijk voor de nieuwe generaties. Mensen en gemeenschappen organiseren zich vanuit hun eigen waarden. De mens van vandaag zoekt veel meer naar de samenhang van zijn bestaan, de heelheid van zijn leven. Dit is geen gemakkelijke opgave. Het neemt vaak jaren in beslag en er is moed en sterk leiderschap voor nodig voor degelijke en duurzame verankering.

Leiderschap is de goede dingen doen; het is ook een ontdekkingsreis naar jezelf; leiderschap heeft meer te maken met het 'van binnenuit' inspirerend en spiritueel bezig zijn. Dit betekent dat het ontwikkelen van leiderschap meer een proces van bewustwording betreft dan het aanleren van een techniek of vaardigheid.

 
©2012 Jcore IT Solutions - All Rights Reserved   Webmail
Top
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #a903ad #52f65f #ec50bb